ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κλειστό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας

Κλειστό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας

Κλειστό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας αφού το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να δώσει λύση στην στελέχωση του. Σε σχετική ερώτηση τους στη Βουλή οι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός μεταξύ άλλων τονίζουν:
“Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της Κυβέρνησης περί «πράσινης ανάπτυξης», η φετινή σχολική χρονιά βρίσκει τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Αχαΐας (Κλειτορίας και Ακράτας) αλλά και όλης της Ελλάδας κλειστά, εφόσον στα μέλη των παιδαγωγικών τους ομάδων δεν έχει δοθεί ακόμη ετήσια παράταση της θητείας τους, όπως έγινε με εκπαιδευτικούς άλλων καθηκόντων."
Να σημειώσουμε ότι το Κ.Π.Ε Κλειτορίας ιδρύθηκε το 1993 από το Υπουργείο Παιδείας και είναι το πρώτο που λειτούργησε στην Ελλάδα. Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας σε κτίριο 2500 τ.μ. και σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων.
Σχεδιάζει και υλοποιεί 3/ήμερα και 4/ήμερα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης-Οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια για εκπαιδευτικούς-Συντονίζει και συμμετέχει σε θεματικά δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Παράγει και εκδίδει εκπαιδευτικό υλικό-Συνεργάζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με άλλα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επίσης με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και διάφορους άλλους φορείς


Διαβάστε περισσότερα: http://lehouri.blogspot.com/#ixzz0z8cEYXDl

Δεν υπάρχουν σχόλια: