ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εκατομμύρια Ευρώ βοήθειες αρωγή για τους πυρόπληκτους στο ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ έγιναν έργα μόνο στο χωριό του δήμαρχου το ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ και στα άλλα Δ.Δ. ψιχία…

    Στο Δήμο Ωλένης στο νομό Ηλείας η βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ αρωγή για τους πυρόπληκτους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έγινε έργα μόνο στο χωριό Καράτουλα 850 κάτοικων, που βρίσκεται στον κάμπο, μόλις 8 χλμ από τον Πύργο. Στα υπόλοιπα 15 χωριά του Δήμου τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές του 2007 ούτε ένα έργο δεν έγινε για την ανακούφιση των πυροπλήκτων, εκτός απo  ψιχία…
    Το χωριό ΚΟΥΤΣΟΧΑΙΡΑ του Δήμου Ωλένης του Νομού Ηλείας που έγιναν μεγάλες καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα του 2007, το είχε επισκεφτεί αμέσως μετά τις πυρκαγιές ο νυν πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και είδε από κοντά τις καταστροφές .
    Σ’ αυτό το χωριό που επλήγη περισσότερο από τα’ άλλα δεν έγινε το παραμικρό. Το ίδιο συνέβη  στο χωριό μας το ΓΟΥΜΕΡΟ και στα υπόλοιπα Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ αφέθηκαν στην τύχη τους.

    Τουναντίον στο χωριό ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ απ’ όπου κατάγεται ο Δήμαρχος και η πλειονότητα του δημοτικού συμβουλίου, είναι γνωστό ότι υπέστη τις λιγότερες καταστροφές από τις πυρκαγιές (χωριό του κάμπου) έγιναν:
1. κλειστό γυμναστήριο (που απαιτεί 2-3 δημόσιους υπαλλήλους για τη λειτουργία του).
2. κέντρο υγείας  στον κάμπο (8 χλμ από τον Πύργο που διαθέτει νοσοκομείο),
3. βρεφονηπειακός σταθμός (σ’ ένα χωριό 800 κατοίκων που απαιτεί 4-6 δημοσίους υπαλλήλους για τη λειτουργία του) και δεκάδες πολλά άλλα μικρότερα έργα βιτρίνας.
   Τί δημοκρατία είναι αυτή και τι διαχείριση του δημόσιου χρήματος γίνεται όταν με απλή απόφαση δημοτικού συμβουλίου του ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ αλλά χωρίς κάποια άλλη γνώση ανθρώπων διατίθενται εκατομμύρια ευρώ βοήθειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς κάποιον έλεγχο ούτε από την πολιτεία και τις αρχές, ούτε από τα πολιτικά κόμματα που τους επέλεξε σαν υποψήφιους;
   Ποιος έλεγξε αν τα κονδύλια αυτά πήγαν σε ανάγκες πραγματικές και ανάλογες των αναγκών που δημιούργησαν οι φωτιές στα 15 χωριά του ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ και τί, ανάγκες ή συμφέροντα εξυπηρέτησαν τα έργα που έγιναν μόνο στο χωριό του Δήμαρχου το ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ  8 λεπτά από τον ΠΥΡΓΟ;
 Ντροπή και αίσχος οι πράξεις αυτές, θυσιάζουν το μέλλον των επομένων γενεών στο βωμό του ευφήμερου.    Ας ελέγξουμε ποιοί καταστράφηκαν από τις πυρκαϊές και ποιοί ωφελήθηκαν από τα κονδύλια στήριξης των πυρόπληκτων και ιδιαίτερα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !
    Ο Δήμαρχος ΩΛΕΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παναγόπουλος είναι υποχρεωμένος πλέον ν’ ανακοινώσει στα Μ.Μ.Ε.  ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και της υπόλοιπης Ελλάδας πόσες βοήθειες αρωγή για τους πυρόπληκτους συγκεντρώθηκαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ και ποια έργα έγιναν και σε ποιο Δημοτικό Διαμέρισμα..
    Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτών, Δημάρχων κλπ. Η ευθύνη των πράξεών τους είναι αποκλειστικά δική τους.
    Η πάταξη της κερδοσκοπίας, η εφαρμογή των νόμων, η ευημερία των πολιτών, η εμπέδωση της ηθικής στην κοινωνία, η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είναι αποκλειστικά ευθύνη των πολιτικών κομμάτων του 2010.
Τα πολιτικά κόμματα καιρός είναι πλέον να ελέγχουν με ανεξάρτητες αρχές τις πράξεις και τα αποτελέσματα των στελεχών τους ( στη Διοίκηση, Βουλευτών, Δημάρχων  ) εάν θέλουν να έχουν μέλλον στην Ελληνική κοινωνία.
Αυτά συνέβησαν στον Καποδιστριακό ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ και τα 12 χρόνια της ύπαρξής του, όλα τα σημαντικά έργα έγιναν στο χωριό ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ και ψιχία στα υπόλοιπα Δ.Δ. (δημοτικά διαμερίσματα) ποιος το έλεγξε αυτό.
     Ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά πλήρης είναι η εγκατάλειψη και των ανθρώπων και των μνημείων η σημασία των οποίων δεν αναγνωρίζεται.
    Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δ.Δ. και ιδιαίτερα των ορεινών χωριών τι συμβαίνει και δεν έχουν αντιδράσει γι’ αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία  διαχείρισης  Δημοσίου χρήματος από τον Δήμαρχο Ωλένης…!!!!
    Οι φόβοι μας πλέον είναι πολύ μεγαλύτεροι γιατί είναι γνωστό  ότι η πολιτική ελίτ που διαφεντεύει τις τύχες και το μέλλον μας πειραματίζεται συνεχώς και αδιαφορεί για τ’ αποτελέσματα των πράξεών της.
 Από την ανεξέλεγκτη ( κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση και την ατιμωρησία ) φτάσαμε εδώ που φθάσαμε στην Ελλάδα του 2010. Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή για το Δ.Σ.
                            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )
                                                        <<  Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  >>                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: