ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΟΧΙ ΣτΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΡΓΙΑΣ



ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ...   
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ηχηρό μήνυμα τέλους των προκλητικών παρανομιών στο «κράτος» του δήμου Ζαχάρως έστειλε προ ημερών και το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την την 761/1.9.2010 απόφασή του , απέρριψε κατηγορηματικά ως αβάσιμη την αίτηση του πρώην δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου για την αναστολή της τιμωρίας του με αργία , μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ όπου και έχει προσφύγει. Η τελική εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 14.10.2010.

Ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως τον Ιούλιο του 2010 τέθηκε σε αργία για μία από τις παραμέτρους της παραβατικής του συμπεριφοράς που αφορούσαν τις σκανδαλώδεις προσλήψεις που έκανε στο ΚΕΠ,ύστερα από απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάσει της υπ' αριθ. 262/2010 γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Ο τεθείς σε αργία δήμαρχος με την αρ. απόφαση 124-125/25.2.2010 του Εφετείου Πατρών καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα σε δεύτερο βαθμό στην ίδια ακριβώς ποινή με το πρώτο δικαστήριο (10 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος). Επίσης για άλλη παράμετρο της ίδιας υπόθεσης (παρανομίες στις προσλήψεις του ΚΕΠ) καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση τελεσίδικα με την 1977/2008 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Χρονόπουλος με χθεσινές δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο της Ηλείας δήλωσε «παρών» στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 επισημαίνοντας ότι τους δημάρχους τους εκλέγει ο λαός και όχι τα δικαστήρια…
Οπως έγινε γνωστό ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως έχει κληθεί αύριο από τον Ανακριτή Πύργου να απολογηθεί γιά το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος γιά το οποίο κατηγορείται. Η υπόθεση έχει να κάνει με τις ενέργειές του για την παράνομη μετακύλιση και τις προσπάθειες παραγραφής προστίμου 865.000 που επέβαλε η Πολεοδομία σε πέντε ιδιώτες που είχαν προβεί σε αυθαίρετες κατασκευές πάνω στον αιγιαλό και την παραλία της Ζαχάρως και σε χώρο όπου είχε παραχωρηθεί από τον δήμο για τη λειτουργία κινητών καντινών.

Γιά το θέμα έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Τοπικής Αθτοδιοίκησης Ηλείας με το από 8.12.2009 και με αριθμό πρωτ. 359 διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή που αναφέρει ότι σε βάρος του δημάρχου της Ζαχάρως ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ηθική αυτουργία ψευδούς βεβαιώσεως με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλους.

Η υπόθεση, που πέρασε μέσα από μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία, όπου δεν έλειψαν και οι μη νόμιμες παρεμβάσεις διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων, οδηγήθηκε τελικά στη Δικαιοσύνη έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά της αντιπολίτευσης στις 30.9.2008.
Εκτός του κ. Χρονόπουλου σοβαρές κατηγορίες γιά το ίδιο θέμα αντιμετωπίζουν και άλλοι τοπικές παράγοντες του δήμου Ζαχάρως και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας οι οποίοι και έχουν κληθεί να απολογηθούν στον Ανακριτή εντός των προσεχών ημερών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: