ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Γελοίες τριτοκοσμικές καταστάσεις στην ΟΛΥΜΠΙΑ

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ολυμπία να εύχεσαι να είναι κοντός ο δρόμος…….Να βοηθήσω την φίλη που ασχολήθηκε με αυτό το σοβαρό θέμα Ολυμπία;;;;; Έχω γράψει και εγώ αλλά αδιαφορούν η πάντες! Ευτυχώς που υπάρχουν και πατριώτες που αγαπούν τον τόπο τους, συμπληρώνω με φωτογραφίες ντροπής.

αλλιώς δεν την βγάζεις καθαρή! Στους δρόμους τής Ηλείας που οδηγούν στην Ολυμπία, «ευδοκιμούν» μόνο σκουπίδια, εικονοστάσια και ναΐδρια. Αυτοί δε, οι οποίοι κομπάζουν, ότι δήθεν αποτελούν απόγονους των αρχαίων Ελλήνων, των αρχαίων Ηλείων στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αυτοί, που ασελγούν κατ΄ εξακολούθηση -όχι μόνο επί των αρχαιοτήτων, αλλά και- στο γύρω φυσικό περιβάλλον. Δεν μιλάμε μόνο για τα χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και για τις αυθαιρεσίες των οικοδομών, που έχουν γεμίσει τα δάση και τις παραλίες τής σύγχρονης Ηλείας. Όλα αυτά, μαζί με τις τραγελαφικές καταστάσεις, που συμβαίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και στη γύρω περιοχή και τις οποίες θα περιγράψουμε παρακάτω, συνθέτουν μιά τριτοκοσμική εικόνα για την Ολυμπία, η οποία επιβιώνει μέσα σε ένα ξένο, θεοκρατούμενο, διεφθαρμένο και υπανάπτυκτο περιβάλλον.

Το άρθρο αυτό αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των αθλιοτήτων στη σημερινή  Ολυμπία.



Ηλεία 2010: Σκουπίδια κατά μήκος όλου τού εθνικού δικτύου!

Αποτέλεσμα τής απαράδεκτης νοοτροπίας των (β)ρωμιών, αλλά και τής αδιαφορίας των τοπικών αρχών.



Κάποιοι χρειάζονται Servise στον Πύργο.
(Βρε παιδιά, αφού στα Αγγλικά δεν το ΄χετε,
γιατί δεν το γράφετε στα σύγχρονα Ελληνικά
των 
sms και τού FacebookVoi8itiki odos ;) .

Λίγα χιλιόμετρα από τον Πύργο η εικονιζόμενη πινακίδα
προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την ετυμολογία τής ονομασίας τού μοναστηριού.
Βοήθειά μας…

Η θεοκρατική ταυτότητα

τής σημερινής Ηλείας,

πασίδηλη
στην κεντρική πλατεία τού Πύργου.

Στα γρανάζια τής Ρωμιοσύνης:
Η συγκεκριμένη οδός τού Πύργου
ονομαζόταν οδός Αχιλλέως.
Πρόσφατα μετονομάστηκε·
πήρε το όνομα κάποιου πρώην δημάρχου.



«Μusic Hall» («κωλάδικο» κατά τη νεοελληνική) στο δρόμο Πύργου – Ολυμπίας.

Οι Γάλλοι τουλάχιστον σίγουρα δεν θα καταλάβουν την ονομασία του. Ευτυχώς…

Λίγο πριν την Ολυμπία οι νταλικέρηδες

παρκάρουν ελεύθερα στην εθνική οδό τα ρυμουλκούμενά τους.

Στον αρχαιολογικό χώρο απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Οι μόνοι που πηγαινοέρχονται κανονικά ακόμα και με αγροτικά μη σεβόμενοι το χώρο, αλλά και ενοχλώντας τους επισκέπτες με την παρουσία τους και με τα κακόγουστα καψουροτράγουδα στα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων, είναι οι υπάλληλοι τής αρχαιολογικής.


Σκληρά εργαζόμενος υπάλληλος τής αρχαιολογικής υπηρεσίας σε κατάσταση περισυλλογής για τα νέα οικονομικά μέτρα και την περικοπή τής 13ης και 14ης… ξάπλας. (Η φωτογραφία λήφθηκε εντός τού αρχαιολογικού χώρου τού σταδίου τής Ολυμπίας, λίγα μέτρα από την κεντρική είσοδο.)

Σύγκρυο μας έπιασε και μέσα στο μουσείο, όπου διαπιστώσαμε, ότι έξι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αρχίσει να διαλύεται. Στην εικόνα μία από τις πολλές ξεθωριασμένες πινακίδες των εκθεμάτων, που έχουν καταντήσει μαγικές εικόνες. Περιμένουν την επόμενη Ολυμπιάδα, που θα γίνει πάλι στην Ελλάδα (πριν την επόμενη χρεωκοπία), για να αλλάξουν τις πινακίδες;


Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ
στοίχισε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός
τού νέου μουσείου Ολυμπίας.
Σήμερα -σωστά το μαντέψατε-
δεν λειτουργεί τίποτα! και ενα μηστηριο και εγω οταν επηγα τον Ιουλιο δεν δουλεβαν;;;;;;

Αυτή την φορά δεν πιαστήκαμε κορόιδα. Το οδοιπορικό ήταν 3ήμερο, για να περισσέψει χρόνος για κολύμπι (βλ. Η Αγία Επίδαυρος)   στις πανέμορφες παραλίες τής Ηλείας, όσες τουλάχιστον δεν κάηκαν και δεν έχουν ακόμα καταληφθεί από αυθαίρετα…

Ευγενία Φυλακτού

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1546

1 σχόλιο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Φίλε μου για σου, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να βάλεις και το δικό μου λινγκ στο θέμα Ολυμπία διότι η μεγάλες φωτογραφίες και αρκετά σχόλια είναι δικά μου σε ευχαριστώ. και αν θέλεις να ανταλλάξουμε λινγκ να μου το πεις.