ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΚΑΤΣΙΑΔΡΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ


Παράσταση διαμαρτυρίας στην υγειονομική επιτροπή και στον προϊστάμενο της υγειονομικής υπηρεσίας στο ΙΚΑ Πύργου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, της γραμματείας Ηλείας του ΠΑΜΕ και υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η αναλγησία της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρησιμοποιούν τις διάφορες επιτροπές για να αφήνουν έρμαιους τους εργαζόμενους στους διάφορους πολιτικάντηδες πήρε απάντηση από την δυναμικές κινητοποιήσεις που ανάγκασαν την πολιτική εξουσία μετά από δεκατρία χρόνια να πάρει οριστική απόφαση για αναπηρική σύνταξη εφ όρου ζωής στον οικοδόμο Κατσιαδράμη Δημητρή.
    Επίσης καταγγέλθηκαν στον διευθυντή του ΙΚΑ οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα ιατρεία του ΙΚΑ, με μια σειρά ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να περιμένουν 4 με 5 εβδομάδες για ραντεβού, καθώς και η κατάσταση με τους ανασφάλιστους-άνεργους εργαζόμενους που λόγω ανεργίας έχουν πολλαπλασιαστεί.         
Καταγγέλθηκε ότι οι ελλείψεις που επικρατούν στον τομέα της υγείας, είναι συνειδητές και σχεδιασμένες, αποτέλεσμα των μακροχρόνιων πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην υγεία.

Όπως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά μόνο με την παρουσία μας και με τον αγώνα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε:
   Την πρόσληψη γιατρών μόνιμης και σταθερής απασχόλησης με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
·          Την άμεση κάλυψη των ιατρείων του ΙΚΑ με ιατρούς ειδικοτήτων και τεχνολογικό εξοπλισμό
·            Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων, των επαγγελματιών των φτωχών αγροτών.
•   Το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα, κλπ και να έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στη νοσηλεία, στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.

•    Ασφαλιστική κάλυψη για τους ανέργους που να μετρά για συντάξιμο χρόνο, με ευθύνη του κράτους.

ΠΥΡΓΟΣ 15/09/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: