ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γεωργίου Καραπάνου X

Ψήφος καθαρά πολιτική
Η ψήφος στις ερχόμενες εκλογές για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι πέρα για πέρα πολιτική. Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να αποκρούσει την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους, που θέλουν να κρύψουν ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη και στην ύπαιθρο δε διαχωρίζονται από τους όρους που ζει και βγάζει το ψωμί της η εργατική - λαϊκή οικογένεια και αποτελούν αντανάκλαση της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κοινό συμφέρον να κυριαρχήσουν τα λεγόμενα τοπικά κριτήρια στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η ψήφος να διαχυθεί σε δήθεν «ικανούς», «άξιους», «ανεξάρτητους» και «υπερκομματικούς» υποψηφίους, για να γλιτώσει από το λαϊκό βόλι η πολιτική που όλοι υπηρετούν.

Αυτοί που προεκλογικά επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις εκλογές σαν υπόθεση των «τοπικών κοινωνιών», αυτοί που λένε ότι στις 7 του Νοέμβρη ψηφίζουμε για περιφερειάρχη και δήμαρχο και όχι για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι οι ίδιοι που το ίδιο βράδυ, αν εκλεγούν, θα πανηγυρίζουν με τους εκπροσώπους των κομμάτων που τους στήριξαν φανερά ή σιωπηλά. Αν περάσουν στο δεύτερο γύρο, θα μοιράζουν ο ένας τους ψηφοφόρους του στον άλλο, με βάση καθαρά κομματικά κριτήρια. Αντίστοιχα, τα αστικά κόμματα και οι δυνάμεις που κινούνται στις παρυφές τους, μαζί με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, θα βάψουν πράσινο και μπλε το χάρτη με τα αποτελέσματα, αποδίδοντας στον έναν ή στον άλλο εταίρο του δικομματισμού τον κάθε υποψήφιο.
Ολα τα παραπάνω θα συγκλίνουν στο εξής συμπέρασμα: Ο λαός μίλησε, στήριξε υποψηφίους που δε διαφοροποιούνται από την κυρίαρχη πολιτική, άρα την ανέχεται, αν δεν την επιδοκιμάζει. Αρα, η κυβέρνηση νομιμοποιείται από την επομένη να προωθήσει με ακόμα μεγαλύτερο θράσος τα μέτρα που έχει προαποφασίσει και τα οποία στηρίζουν στον πυρήνα τους η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., οι εκατοντάδες άλλοι δήθεν «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι σε περιφέρειες και δήμους. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θα έχει εξασφαλίσει μια πλειάδα από δημάρχους και περιφερειάρχες, έτοιμους να εξειδικεύσουν σε τοπικό επίπεδο τα μέτρα που προβλέπονται από το πρόγραμμά της και το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα. Αντικειμενικά, αυτοί οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες βρίσκονται απέναντι από το λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα.
Τι αιρετούς έχει σήμερα ανάγκη ο λαός; Μπροστάρηδες στους αγώνες, δοκιμασμένους στη στρατηγική αντιπαράθεση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Περιφερειάρχες και δημάρχους που θα συμβάλουν στην οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης του λαού. Για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα, όπως έκανε ο Δήμος Νίκαιας, παλεύοντας και πετυχαίνοντας τη μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων του, κόντρα στα νομικά τερτίπια του κράτους. Για να κερδηθούν κατακτήσεις που ανακουφίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείρισή της υπέρ του κεφαλαίου, όπως κάνουν οι αγωνιστικές εργατικές και λαϊκές συσπειρώσεις, από τις οποίες προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ. Η δραστική αποδυνάμωση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η μη διάχυση της ψήφου στους δήθεν «ανεξάρτητους» που θα εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ, θα συμβάλουν στην αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων. Για να βαθύνει η κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικήσει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, προς όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


*Καραπάνος Γεώργιος Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: