ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση με αφορμή την καταστροφή του φοινικοδάσους

τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της ΕΕ στην παράδοση των δασών στην Κρήτη στην κερδοσκοπία επιχειρηματικών ομίλων, αναφέρετε με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.
Στην Ερώτηση σημειώνεται:
«Στο στόχαστρο των εμπρηστών στην Ελλάδα μπήκε το σπάνιο φοινικόδασος στην Πρέβελη του Ρέθυμνου Κρήτης που κάηκε κατά 70%. Η περιοχή, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των αρμόδιων αρχών, έμεινε ιδιοκτησία της Μονής Πρέβελης. Οπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Πρέβελης τα μέτρα προστασίας και κατάσβεσης ήταν ελλιπέστατα με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη καταστροφή.

Οι δασοκτόνοι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τώρα, και της ΝΔ προηγούμενα, όπως και οι τεράστιες ελλείψεις σε μέσα δασοπυρόσβεσης διευκολύνουν τους καταπατητές, τους μεγάλους κατασκευαστικούς επιχειρηματικούς ομίλους και τις εταιρείες "Real Estate" στην αλλαγή χρήσης γης. Οι συνέπειες είναι ολέθριες για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το κυνήγι του κέρδους χτυπά τις λαϊκές ανάγκες και καταστρέφει το περιβάλλον.
Ερωτάται η Επιτροπή: θεωρεί ότι οι νόμοι της αγοράς, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι δραστικές περικοπές στα μέτρα πυρόσβεσης είναι ικανά να προστατεύσουν το δασικό πλούτο της Κρήτης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: