ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο για τις δηλώσεις Α. Κατσιφάρα σε σχέση με το φυσικό αέριο και την επέκταση του δικτύου του στην Δυτική Ελλάδα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας εκτός από Υφυπουργός της αντιλαϊκής κυβέρνησης του κόμματός του κατακτά μια επιπλέον ιδιότητα: του διαμεσολαβητή και εκπροσώπου τύπου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Πελοποννήσου και των μονοπωλιακών ομίλων που ελέγχουν το φυσικό αέριο.
Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η στήριξη θέσεων της πλουτοκρατίας της Δυτικής Ελλάδας για την «βελτίωση των υποδομών» και την «επέκταση του φυσικού αερίου». Και μη μας πουν ότι ενδιαφέρονται για φθηνή ενέργεια για το λαό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, αλλά, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβά το τίμημα. Αντίθετα οι μεγαλοεπιχειρηματίες εξασφαλίζουν φθηνότερη ενέργεια και νέες επιδοτήσεις στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης. Αυτή είναι η ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ.
 Για το ΚΚΕ υπάρχει ένα βασικό κριτήριο αξιολόγησης κάθε ενεργειακής πολιτικής. Είναι το πώς απαντά κανείς στο κεντρικό ερώτημα, αν η πολιτική αυτή θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες ή την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου, στο αν έχουμε μια ενεργειακή πολιτική που οδηγεί στο να κατοχυρώσει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό ή, αντίθετα, την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα. Ο Α. Κατσικόπουλος και το ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού ενταχθεί στο αντιλαϊκό στρατόπεδο.
Ο λαός μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά, διορθώνοντας την ψήφο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών,  με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το Νίκο Καραθανασόπουλο, με Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας το Γιώργο Καραπάνο, Δήμαρχο Πύργου το Χρήστο Γιάνναρο, Δήμαρχο Ήλιδας τον Άγγελο Κολόσακα, Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας το Σωτήρη Αναστασόπουλο, Δήμαρχο Ζαχάρως το Χρήστο Γιαννόπουλο, Δήμαρχο Λεχαινών το Γιάννη Θεοδωρόπουλο, Δήμαρχο Ανδρίτσαινας το Δημήτρη Κάγκουρα, Δήμαρχο Πηνειού τον Άγγελο Μπούζη.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: