ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Η ευρωένωση και το παράλληλο Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν αποφασίσει αύριο  Τρίτη 5/10 να περάσει ένα ψήφισμα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζονται οι λαοί που αντιστέκονται στην πολιτική των μονοπωλίων, που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου. Καταδικάζονται για εξτρεμισμό, όπου στον εξτρεμισμό συμπεριλαμβάνουν από την πολιτική τοποθέτηση και τα συνθήματα μέχρι τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Δεν είναι τυχαίο που σαν παραδείγματα «εξτρεμισμού» αναφέρονται οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα. Φανερώνουν το φόβο τους απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, τις φοβίες τους για να μη χάσει η πλουτοκρατία την εξουσία της.

Αυτό που θα κριθεί στην πράξη είναι αν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα δώσει το άλλοθι στην ΕΕ να απαιτήσει από τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν αυτή τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία μπορεί να απαγορεύεται η δράση των κομμάτων μέχρι και η συμμετοχή τους στις εκλογές. Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας: δεν παραδιδόμαστε σε κανέναν. Και πιστεύουμε ότι αυτή η τοποθέτηση δεν αφορά μόνο τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Εκφράζει σήμερα ευρύτερα λαϊκές δυνάμεις, ριζοσπαστικές δυνάμεις, οι οποίες πάλεψαν, απήργησαν, διαδήλωσαν και δυνάμεις που είναι σε μια πορεία να βάλουν ένα φραγμό στην κυρίαρχη πολιτική τόσο στην Ελλάδα όσο και να συνδράμουν σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης των λαών.
Έχουν ευθύνη οι δύο βουλευτές που εκφράζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική συνέλευση να ψηφίσουν «όχι». Για ένα πράγμα όμως είμαστε βέβαιοι: Ότι και ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης θα επιλέξουν να ξεσκίσουν κυριολεκτικά αυτό το ψήφισμα, γιατί είμαστε σε μια περίοδο που ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, ένας νέος κύκλος σε συνθήκες που η κρίση παρατείνεται στην Ευρώπη και που η επιλογή είναι, όταν η Ευρώπη βγει απ' την κρίση και η Ελλάδα, η εργατική δύναμη να βρίσκεται τουλάχιστον 50 και 60 χρόνια πίσω όσο αφορά στα δικαιώματά της. Κι αν αυτό το ψήφισμα περάσει στη Συνέλευση της Ευρώπης, είμαστε βέβαιοι ότι με την πάλη του λαού δεν θα περάσει στην Ελλάδα.
Ο λαός πρέπει να δώσει αποφασιστική απάντηση με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και στους δήμους.
ΠΑΤΡΑ.4/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: