ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα σε ολόπλευρη πάλη για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων
Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, με την οποία το ΠΑΜΕ καλεί το λαό να μη χάσει άλλο καιρό και να οργανώσει την πάλη του


 «Εργάτη εργάτρια
Συνταξιούχε, άνεργε, φτωχέ αγρότη, μικρέ επαγγελματία,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε αυτές τις μέρες νέο πλήγμα στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Ανακοίνωσε νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 13,7% το λιγότερο σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
Η πρώτη δέσμη αυξήσεων επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2011 και για το 2012 ετοιμάζουν νέες αυξήσεις. Ξετινάζουν το λαϊκό εισόδημα. Η λεηλασία προστίθεται στη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων, κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, σε βάρος του λαού υπέρ των μονοπωλίων.
Η κυβέρνηση λέει χοντρά ψέματα ότι οι αυξήσεις έγιναν με κοινωνικά κριτήρια. Τα μεγάλα θύματα από τις αυξήσεις είναι ο εργαζόμενος λαός. Οι αυξήσεις των τιμολογίων επιβάλλονται στις καταναλώσεις ρεύματος από 0-800 και κλιμακωτά μέχρι 2.000 κιλοβατώρες. Αντίθετα, για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις από 3.000 κιλοβατώρες δηλαδή και πάνω τα τιμολόγια μειώνονται.

Η πολιτική αυξήσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η προετοιμασία του εδάφους για να προχωρήσει παραπέρα η παράδοση της παραγωγής - διανομής - μεταφοράς και εμπορίας της ηλεκτρικής ενέργειας στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη κερδοφορία. Είναι δικό τους αίτημα η αύξηση της τιμής του ρεύματος.
Από την εν λόγω εξέλιξη αποκαλύπτονται, για άλλη μια φορά, τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης, ότι τα μέτρα παίρνονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, αφού η ημικρατική ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα είχε και έχει τεράστια κέρδη.
Ωστόσο, οι αυξήσεις στα τιμολόγια των λαϊκών οικογενειών δε θα σταματήσουν εδώ. Αφού πρόκειται για το πρώτο πακέτο ανατιμήσεων για το 2011, που σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια η αφαίμαξη του λαϊκού μόχθου, και μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα συνεχιστεί.
Ταυτόχρονα, μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σκόπιμα δημιουργούνται συγχύσεις για τον υπολογισμό του ύψους των αυξήσεων, για να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις από τη συγκεκριμένη επιδρομή εναντίον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Με διάφορα τεχνάσματα, τις εμφανίζουν χαμηλότερες απ' αυτές που σχεδιάζουν να επιβάλουν. Οι εργαζόμενοι και ο λαός γενικότερα πρέπει να συνεκτιμήσουν ότι αν μπροστά στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε σχεδιάζεται να υλοποιηθούν τέτοια μέτρα, το τι μανιασμένη αντιλαϊκή επιδρομή θα επακολουθήσει μετά τις εκλογές.
Γι' αυτό η λαϊκή ψήφος πρέπει να γίνει το βόλι εναντίον των υποψηφίων των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και όσων εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί και υπερκομματικοί, αλλά έχουν στηρίξει, συμφωνήσει και εξακολουθούν να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων, που νέμονται τον παραγόμενο πλούτο, κατ' επέκταση και την ηλεκτρική ενέργεια.
Εργαζόμενε, άνθρωπε του μόχθου μην τους επιτρέψεις να καταφέρουν άλλο ένα πλήγμα εναντίον σου.
Δώσε την απάντηση που τους πρέπει με τη συμμετοχή σου σε μαζικούς, λαϊκούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Μαύρισέ τους στις εκλογές.
Δώσε δύναμη στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Δεν μπορεί να σου πουλάνε, και μάλιστα πανάκριβα, ένα τόσο βασικό κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα. Συσπειρώσου με τη Λαϊκή Συμμαχία ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ.
Το ΠΑΜΕ παλεύει και διεκδικεί. Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις. Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, νερό.
  • Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, της μεταφοράς, της επικοινωνίας ως κοινωνικά αγαθά, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους.
  • Αποκλειστικά ενιαίοι κρατικοί φορείς στους τομείς στρατηγικής σημασίας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, που πραγματοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: