ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΣΙΩΝΟΣ

Περιοδεία σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Λασιώνος πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζίας . Συνοδευόμενος από μέλη και φίλους της παράταξης του , ο κ. Κοτζίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά και να ακούσει τα προβλήματα  των  κατοίκων  της Αγίας Τριάδας (Μπουκοβίνας ) ,  του Πανόπουλου και του Κακοταρίου .Εκτός αυτού του δόθηκε η δυνατότητα να επεξηγήσει ,  το πώς θα λειτουργήσει πρακτικά ο νέος «καλλικρατικός» δήμος ,  χωρίς να υπάρξει ταλαιπωρία αλλά και μεταφορά του πολίτη προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του.
« Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας φοβίζει το ότι η έδρα του νέου δήμου θα είναι στην Ολυμπία. Ο πολίτης δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία μετακίνηση αφού το δημαρχείο στο Πανόπουλο θα λειτουργεί κανονικά. Για κανένα χαρτί δεν θα πάτε στην Ολυμπία αφού το Κ.Ε.Π θα συνεχίσει όπως είναι σήμερα.» τόνισε  ο Θύμιος Κοτζίας απαντώντας σε όσους αγωνιούν για το τι θα γίνει από την 1 Ιανουαρίου.
  Για να καταλήξει λέγοντας με έμφαση. «Άλλωστε δεσμεύομε ενώπιον όλων ότι , ως δήμαρχος θα καθιερώσω μέρες όπου θα εκτελώ τα καθήκοντα μου στα δημαρχεία των «καποδιστριακών» δήμων .».


 Στην Αγία τριάδα οι κάτοικοι έθεσαν στον υποψήφιο δήμαρχο τα προβλήματα της κοινότητας μεταξύ αυτών και της εγκατάλειψης των 50 θαλαμωτών    Μυκηναϊκών τάφων, της αγροτικής οδοποιίας , της συγκοινωνίας , της αποχέτευσης , του δρυοδάσους και του χώρου του πικ-νικ κτλ
« Η πρώτη μας επίσκεψη , όταν αναλάβουμε την δημαρχία , θα είναι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού» είπε ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διατήρηση, συντήρηση , φύλαξη και ανάδειξη  των μνημείων της ευρύτερης περιοχής.
 Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η έδρα του δήμου Λασιώνος , το Πανόπουλο. Εκεί ο κ. Κοτζίας είπε μιλώντας στους κάτοικους .  «Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρξουν και υποδομές . Το δρυοδάσος , μια σπάνια φυσική ομορφιά ,με τον παγκόσμιο μοναδικό  ρόλο της Ολυμπίας μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά για να πετύχουμε τους στόχους μας . Ένας εκ των οποίων στόχων  είναι η βελτίωση της βατότητας του εθνικού δρόμου της 111». Για να καταλήξει λέγοντας « Για την παράταξή  μου οι υποδομές είναι σε προτεραιότητα. Απαιτούν όμως  πόρους αλλά και ιεράρχηση ώστε σιγά- σιγά να αρχίσουμε να υλοποιούμε τα αναγκαία έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής»
 Στο Κακοτάρι ο υποψήφιος δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους και με τους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους οι οποίοι, εκ των άλλων , είναι νεαρής ηλικίας . Αναφερόμενος στο τελευταίο χαρακτηριστικό ο κ. Κοτζίας τόνισε
«  Είναι  παρήγορο και ενθαρρυντικό στον αγώνα που κάνουμε σήμερα να μας πλαισιώνουν νέοι άνθρωποι .Μας γεμίζουν με χαρά αλλά και ευθύνη . Εμείς από την πλευρά μας σας λέμε με κάθε κατηγορηματικότητα ότι , μετά την ανάληψη της δημαρχίας από την παράταξη μου ,  εσείς θα είστε που  θα αποφασίζεται για το τι πρέπει να γίνει στο χωρίο σας. Εσείς το τοπικό συμβούλιο. Εσείς που είστε νέοι και έχετε σχέδια για το μέλλον το δικό σας και του χωριού σας .»
 Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κοτζίας θέλοντας να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει ως δήμαρχός είπε
«Πάμε να πάρουμε τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή. Τα μηνύματα που παίρνουμε καθημερινά επιβεβαιώνουν αυτή μας την προσδοκία. Οι επαφές μας με τους συμπολίτες μας αυτό λένε . Πέρα όμως από αυτό εμείς δηλώνουμε ότι και προεκλογικά αλλά πολύ περισσότερο μετεκλογικά θα πυκνώσουμε τις επαφές μας .Είναι απαραίτητο να γνωριστούμε .Να συνεννοηθούμε. Να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη ο ένας του άλλου. Λέμε  λοιπόν με κάθε σαφήνεια  ότι στην πολιτική μας  δράση θα προηγηθούν οι ακρίτες Από τις πρώτες κιόλας μέρες θα κοιτάξουμε να οργανώσουμε τον δήμο ώστε να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Ταυτόχρονα θα δρομολογήσουμε δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και φυσικά θα πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας.»
 Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισαν με θερμά λόγια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος  στην Αγία Τριάδα και ο Βασίλης Παπαντώνης δήμαρχος Λασιώνος στο Κακοτάρι . Και οι δύο ομιλητές τόνισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια του  Θύμιου Κοτζιά κατά την θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: