ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αποσύρθηκε απο τον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

  
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνδημότες του νέου δήμου Πύργου
Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες που έλαβαν χώρα στην πόλη του Πύργου αποφασίστηκε η κάθοδός μας στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου.
Θέλοντας να δώσουμε σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά στον αγώνα που θα δίναμε , αλλά και στο μήνυμα που θα έβγαινε από τις κάλπες , επικεντρώσαμε το στίγμα της δημοτικής μας κίνησης στο μνημόνιο και στην ανατροπή του. Καλέσαμε κάτω από την πρωτοβουλία αυτή να συμμετάσχουν πολίτες που θα εξέφραζαν την αντίθεσή  τους στα μέτρα , στο Δ.Ν.Τ. και στην τρόικα. Να διαμορφώσουμε έτσι  ένα μέτωπο πάλης , που σε συνδυασμό και με τις δημοτικές εκλογές , θα αγωνιστεί  ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες  για την απελευθέρωση της από την οικονομικά συμφέροντα .   
 Ανοίξαμε διάλογο με το λαό. Επισκεφτήκαμε τα χωριά μας και ακούσαμε τους προβληματισμούς των ανθρώπων της υπαίθρου. Μιλήσαμε  για το σχέδιο «Καλλικράτης» και τις αντιξοότητες που θα επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τονίσαμε την ανάγκη της δημιουργίας μετώπου των πυρόπληκτων ώστε να μην ξεχαστούν οι υποσχέσεις της ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών .
 Στο διάστημα αυτό στελεχώσαμε την  δημοτική μας κίνηση. Ο αριθμός όμως των υποψηφίων που απαιτούνται για την συγκρότηση ψηφοδελτίου αλλά και οι υπόλοιπες δικλίδες ποσοστώσεων που θέτει ο νόμος , κατέστησαν αδύνατη την κάθοδό μας  στις εκλογές .Είναι και αυτό μια απόδειξη της φιλοσοφίας του σχεδίου «Καλλικράτης».
 Κατόπιν τούτου θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έλαβαν μέρος σ΄ αυτό τον αγώνα. Να τους ζητήσουμε συγνώμη που δεν κατορθώσαμε να κατέλθουμε στον εκλογικό στίβο και να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.
Να τους διαβεβαιώσουμε όμως ότι η δημοτική κίνηση θα παραμείνει ζωντανό κομμάτι της κοινωνικής ζωής της πόλης . Ο ελάχιστος χρόνος (ουσιαστικά από την 1η Οκτώβρη όπου και αποφασίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης  ) δεν μας επέτρεψε  να ξεδιπλώσουμε περισσότερες δράσεις .Ο χρόνος που ακολουθεί σε συνδυασμό με τις σκληρές μέρες της λιτότητας αλλά και την αμείωτη δράση μας , πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει τον αγώνα μας .
 Καλούμε λοιπόν τους δημότες του νέου δήμου Πύργου να στηρίξουν την προσπάθεια μας που άρχισε πριν λίγες μόνο μέρες .Να πλαισιώσουν με την παρουσία τους και τις απόψεις τους την δημοτική ομάδα που θα συγκροτηθεί με την έναρξη της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης .  

     ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: