ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Να χαντακωθούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει πως είναι «καβάλα στ' άλογο» και πως ο λαός τον συνδράμει στα μέτρα που παίρνει. Στη βάση αυτή, δεσμεύεται στην ντόπια και ευρωενωσιακή πλουτοκρατία να συνεχίσει ακάθεκτος το βάρβαρο έργο της κυβέρνησης, που μέσα σε ένα χρόνο αφαίρεσε από την εργατική τάξη όσα είχαν αφήσει όρθια οι κυβερνήσεις του δικομματισμού από τη δεκαετία του '90 και έπειτα. Τι σηματοδοτούν όλα τα παραπάνω; Οτι η κυβέρνηση αισθάνεται πολιτικά δυνατή να πάει μέχρι τέλους την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Δείχνει ακόμα ότι η πίεση που δέχτηκε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν αρκετή για να της κόψει τα φτερά, παρά τη διαπιστωμένη ανησυχία που προκαλεί στα κυβερνητικά επιτελεία και στην αστική τάξη η κλιμακούμενη ένταση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Οσο η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, μαζί με τις παραφυάδες τους, δε βλέπουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια να μετουσιώνεται σε πολιτική κατακραυγή, τόσο θα προκαλεί και θα κοροϊδεύει το λαό κατάμουτρα. Τόσο θα τον απειλεί με νέα μέτρα. Αυτό είναι που κρίνεται κατά βάση στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι η κάλπη του Νοέμβρη θα βγάλει πολιτικό μήνυμα. Προανήγγειλε από τώρα ότι κάθε περιφερειάρχης, δήμαρχος και νομαρχιακός ή δημοτικός σύμβουλος που θα εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσει όπλο στην προπαγανδιστική φαρέτρα της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική και να καυχηθεί πως απολαμβάνει τη στήριξη του λαού. Το ίδιο ισχύει και με τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων. Οι εκλεκτοί τους δεν αμφισβητούν την κυρίαρχη στρατηγική και σαν τέτοιοι θα αθροιστούν στις δυνάμεις που στηρίζουν, έστω και με επιμέρους διαφοροποιήσεις, την κυβερνητική πολιτική.

Μια από τα ίδια είναι και οι ανεξάρτητοι. Πολλοί από αυτούς δεν αρνούνται το χαρακτηρισμό του αναχώματος στη ριζοσπαστικοποίηση της ψήφου, δηλώνοντας από τώρα ότι αν δεν εκλεγούν την πρώτη Κυριακή, θα ταχθούν στο δεύτερο γύρο με τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο του δικομματισμού. Εχουν στρατηγική ενιαία με τα κόμματα που τους απέρριψαν σαν βασικούς υποψήφιους ή τους έχρησαν «αναπληρωματικούς» δήθεν ανεξάρτητους για να μαζέψουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τους.
Αν την επομένη των εκλογών, στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ανεξάρτητα από την προβιά που φοράνε, δεν βγουν χαντακωμένοι από την κάλπη, δηλαδή να βγουν χαντακωμένα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από την άλλη, αν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ δεν βγουν όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένα, ο λαός θα πρέπει να περιμένει ακόμα χειρότερες μέρες. Οχι μόνο θα χάσει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δυναμώσει τους διεκδικητικούς του αγώνες, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, αλλά θα δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να λέει ότι έχει τη λαϊκή έγκριση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του. Η ατομική ευθύνη είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μπροστά στην κάλπη.


*Γιάνναρος Χρήστος Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε., υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου με την Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: