ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κραυγή αγωνίας στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Υπόμνημα στο Υπουργείο Υγείας, στους βουλευτές του νομού, στην 6η Υ.ΠΕ και στην Ε.Σ.Α.Ε.Α. αποφάσισαν να στείλουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ νομού Ηλείας, ζητώντας επίλυση χρόνιων και μη προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα, ιδίως αυτό της έλλειψης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, στο υπόμνημα τονίζονται τα εξής: «Δεν κατανοούμε την επιχειρούμενη προσπάθεια της πολιτείας … να περιστείλει δαπάνες που αφορούν συνάψεις προγραμματικών συμβάσεων, που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ της περιοχής μας που αποτελούν το 7% του πληθυσμού του νομού μας. Ο σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσή του, έδειχνε την αμέριστη και ουσιαστική συμπαράσταση σε όλους τους συμπολίτες μας, που είχαν και έχουν την ανάγκη της περίθαλψης – φροντίδας – μέριμνας, από τα προνοιακά ιδρύματα. Για τη σωστή δε λειτουργία τους εξασφάλισε πόρους για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με την πολιτεία για να καλύψει ανάγκες λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού.

Σήμερα όμως βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση εκφράζοντας την κραυγή αγωνίας για τα παιδιά μας και το μέλλον των ιδρυμάτων να σας ενημερώσουμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ δεν έχει πλέον προσωπικό με αποτέλεσμα τα ΑΜΕΑ του νομού μας να μην εξυπηρετούνται. Ζητούμε από την πολιτεία την άμεση στελέχωση με προσωπικό και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης βάση των ως άνω εγγράφων που αφορούν τη στελέχωση με 14 άτομα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της μονάδας».

Στη συνεδρίαση επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι του συλλόγου φοιτητών Πύργου, ο πρόεδρος του οποίου τόνισε ότι θα μετάσχουν σε δράσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ οι οποίες προγραμματίζονται από τη διοίκηση.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: