ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα των πλημμυρών

Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα των πλημμυρών


Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα στην περιοχή του Βαρθολομιού και γενικότερα του κάμπου σε Πηνειό – Ανδραβίδα – Κυλλήνη – Βουπρασία.
Ήταν γνωστό στην κυβέρνηση και στους «τοπικούς άρχοντες» στους Δήμους και τη Νομαρχία ότι τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι φονικές πυρκαγιές πριν 3 χρόνια απαιτούσαν έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά έργα για να μην πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες και τα νοικοκυριά.
Αλήθεια ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι αυτά τα έργα δεν έγιναν ποτέ; Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι στις προτεραιότητες της Νομαρχίας Ηλείας και των Δήμων;
Εχουν την κύρια ευθύνη οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως και οι τοπικές διοικήσεις στους δήμους και στη νομαρχία των νομών γιατί τα έργα που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες (αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική κ.λ.π.) είναι στα αζήτητα. Την ίδια στιγμή που απόλυτη προτεραιότητα για όλους αυτούς έχουν τα δημόσια έργα με γνώμονα την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, τα κίνητρα για τους επιχειρηματίες  όπως είναι η εμπορευματοποίηση της γης και οι επενδύσεις στο νομό.
Να γιατί ισχυριζόμαστε βάσιμα ότι το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και δεν τους ξεπλένουν οι γαλότσες που φόρεσε στο Βαρθολομιό ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Καφύρας, για να δείξει ευαισθησία και φιλολαϊκό προφίλ.
Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, όλους όσους πληρώνουν με σκληρό νόμισμα την αντιλαϊκή πολιτική να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα στις εκλογές. 
Να καταδικαστούν οι εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (επίσημοι και ανεπίσημοι) σε όλους τους Δήμους και στην Περιφέρεια.
Να βγουν όσο γίνεται πιο ψηλά σε ψήφους και σε  ποσοστά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Η δύναμη στο ΚΚΕ μετά τις εκλογές θα μεταφραστεί  σε άνοδο της ταξικής πάλης για ν’αποκρουστούν τα νέα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης  που κάθε μέρα πνίγει κατακτήσεις και δικαιώματα.


Πύργος  29-10-2010

Ν.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: