ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

o ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στο δήμο Πύργου

Την ώρα που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και έχει μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο της τρόικας και σε διεθνές πειραματόζωο...
...είναι αναγκαία όσο ποτέ η κοινή αγωνιστική συμπόρευση όσο το δυνατό περισσότερου κόσμου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Σ’ αυτά τα πλαίσια επιδιώξαμε τη συγκρότηση μιας ευρείας ενωτικής κίνησης στο δήμο Πύργου, με στόχο την κοινή έκφραση όλων των δυνάμεων της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, με σαφείς αιχμές την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και του τερατουργήματος του Καλλικράτη. Πιστεύουμε ότι η επιλογή του Γιώργου Μαρκόπουλου ως υποψήφιου δημάρχου ήταν η καταλληλότερη, για τους εξής λόγους:
•    Προέρχεται από την πυρόπληκτη περιοχή του δήμου Ωλένης, από τις εγκαταλελειμμένες δηλαδή περιοχές και όχι από τη «βιτρίνα» του νέου δήμου.
•    Είναι ο ίδιος πυρόπληκτος και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των πυροπλήκτων, μέσα από το σύλλογο πυροπλήκτων του χωριού του.
•    Χαίρει εκτίμησης από το σύνολο του κόσμου της αριστεράς αλλά και πολλούς προοδευτικούς πολίτες.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του ενωτικού εγχειρήματος προϋπέθεταν εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο από όλες τις περιοχές του νέου δήμου. Αρνηθήκαμε να καλύψουμε τις προϋποθέσεις του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου του Καλλικράτη με μεταδημοτεύσεις μεταφερόμενων υποψηφίων, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τον τόπο, τους ανθρώπους και τις αγωνίες τους.
Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, με τη συγκρότηση ενωτικής – αγωνιστικής δημοτικής κίνησης.
Καλούμε τους πολίτες του νέου δήμου Πύργου να αποδοκιμάσουν έμπρακτα τους εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, 
καταψηφίζοντας τον κυβερνητικό υποψήφιο καθώς και όλους τους στυλοβάτες του δικομματισμού.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο
«ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βασίλη Χατζηλάμπρου και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Μπαξεβανάκη.
Η Τοπική Επιτροπή Πύργου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: