ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΤΕ  ΘΕΣΗ !!!
Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον Ιούλιο 2010 αυξήθηκε κατά 27% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009. Ένας στους τρεις νέους 15-25 ετών είναι άνεργοι.
        Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία με γνωστό τον τρόπο που υπολογίζουν την ανεργία. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσοι δεν καταγράφονται, οι εκατοντάδες χιλιάδες υποαπασχολούμενοι και περιστασιακά εργαζόμενοι επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, ξεκληρισμένοι αγρότες.
        Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι Συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ διεκδικούν και καλούν το λαό να παλέψει για:

1.   Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων. Χορήγηση επιδόματος 1.120 ευρώ σε όλους και για όσο καιρό είναι άνεργοι.
2.   Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

3.   Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
4.   Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
5.   Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
6.   Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κλπ.).
7.   Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
8.   Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
9.   Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
10.    Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
11.    Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
12.    Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
13.    Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
        Πάνω σε αυτά τα αιτήματα και τους στόχους καλεί όλους τους άλλους συνδυασμούς να πάρουν καθαρή θέση αν στηρίζουν ή όχι αυτές τις διεκδικήσεις, όπως επίσης να πάρουν θέση:
       
ü      Τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους μετά τις συγχωνεύσεις οργανισμών και δημοτικών επιχειρήσεων, θα δεσμευτούν ότι δε θα απολυθεί κανείς;
ü      Θα πάρουν θέση ότι δε θα χρησιμοποιήσουν εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
ü      Θα δεσμευτούν με μηδενικά τιμολόγια σε νερό και δημοτικά τέλη σε άνεργους και χαμηλόμισθους; για δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση όλων των παιδιών των ανέργων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για να δούμε ποιοι  πραγματικά είναι ενάντια στο Μνημόνιο και ποιοι όχι.
Να μην υπεκφεύγουν λέγοντας ότι αυτά είναι προβλήματα που δεν αφορούν τους δήμους και τις περιφέρειες.
Να πάρουν θέση αν είναι αντίθετοι στη ληστεία των χρημάτων του ΟΑΕΔ για επιδότηση των επιχειρηματιών. Στο ερώτημα που έκπληκτοι διατυπώνουν «πού θα βρεθούν τα λεφτά», απαντάμε: ΤΩΡΑ να φορολογηθεί το κεφάλαιο με 45%. Τι λένε, ναι ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: